sicak gelisme abd bu 7 altcoini mercek altina aldi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – ABD’nin Gelir İdaresi IRS, gizlilik odaklı 7 altcoin, Lightning Network ve çeşitli Blockchain protokollerinin izlenmesini sağlayacak araçlar arıyor. IRS, bir kripto para birimi pilot soruşturma programı için bilgi topluyor. IRS, gizlilik odaklı kripto paralara ve Lightning Network gibi 2. katman protokollerine bağlı işlemleri izlemek için kullanabileceği yazılım uygulamaları hakkında da bilgi arıyor.

ABD İç Gelir Servisi (IRS), araştırmacı bir pilot programın parçası olarak farklı türdeki kripto para birimi işlemlerini izlemek için kullanabileceği potansiyel araçlar hakkında proje teklifi talep etti. 30 Haziran’da IRS’in kamuya yaptığı açıklamada pilot projenin içinde gizlilik odaklı kripto paraların takibi, Lightning Network gibi ikinci katman protokoller ve çeşitli Blockchain protokollerinin izlenmesini de bulunuyor. Teklifi yapacaklar için son tarih 14 Temmuz olarak açıklandı. IRS konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu program, IRS Suç Soruşturma Bölümü’nün (CI) bir parçasıdır. CI Siber Suçlar Departmanı, geliştiricilerin ve test uzmanlarının gizlilik odaklı kripto paralar dahil olmak üzere dağıtık defter işlemleri üzerinde soruşturma yürütmelerine imkan tanıyacak sistemler hakkında bilgi istiyor. Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) ve Horizon (ZEN) gizlilik odaklı kripto paralar; Lightning Network (LN), Raiden Network, Celer Network ikinci katman zincir dışı protokolleri; Plasma ve OmiseGo yan zincirleri örnek gösterilebilir. Schnorr imza algoritması entegrasyonunun takip zorluklarının da çözülmesi gerekiyor.

IRS ayrıca, bu tür araçların izlediği işlemlerle ilişkili anonimlik perdesini aşan araştırmacılara önemli olanaklar sağlayacağını da vurguladı. IRS konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Yasadışı aktörlere anonimlik sağlayan gizlilik odaklı kripto paraları ve diğer protokolleri daha kolay izleyecek bir soruşturmaya izin vermek için uygulamalara başvurmak, soruşturmaların daha etkili olmasına ve cezai faaliyeti gizlemeyi zorlaştırarak daha yüksek bir caydırıcılığa olanak tanıyacak. Şu anda sınırlı bir araştırma verimliliği sağlıyor.

Ajans bu alanlarda “işlemleri izlemek için çok az araştırma kaynağı olduğunu” ve “CI Siber Suçlar programının RFI aracılığıyla bu eğilimin önüne geçmek için çalıştığını” kabul ediyor. Lightning ve Raiden gibi ikinci katman protokollerine özel olarak da IRS, “2. katman protokolleri bu tip soruşturmaların konusunun dışında olsa da bu ağların büyüdüğü konusunda açık kanıtlar ve veriler bulunuyor” şeklinde bir açıklama yaptı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!