tarihte sadece 4 kez gerceklesti iste bitcoinin 2020de izleyecegi yol

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Uzun vadeli bir eğilim göstergesi, varlığın 11 yıllık tarihinde Bitcoin’de sadece dördüncü kez düşüş eğilimi gösteriyor. Ancak bu durum bir analiste göre, bir sonraki boğa piyasası ve FOMO satın alma aşaması başlamadan önce lider kripto para birimi için daha fazla dezavantajın geleceği anlamına gelmiyor.

Trader’lar tarafından yapılan teknik analizlerin çoğunda, günlük, saatlik ve hatta 5 dakikalık fiyat grafikleri gibi daha kısa zaman aralıklarına özel ilgi gösterilir. Ancak ünlü analist  Tony Spilotro’ya göre, yatırımcılar için uzun vadeli zaman aralıklarına odaklanan teknik analiz ve temel analizler, yüksek başarı oranıyla en iyi stratejilerdir. Analiste göre, bazı göstergeler uzun vadeli analiz için daha uygundur, diğerleri ise kısa vadeli ticaret pozisyonları için en iyi sonucu verir. 

Ancak analiste göre, daha uzun zaman dilimlerinde en iyi performansı gösteren bu göstergelerin çoğu gecikmeli göstergeler olarak hareket eder ve genellikle fiyat eylemi gerçekleştikten sonra sinyaller gösterir. Böyle bir gösterge Gaussian Channel (Gauss Kanalı) ve analiste göre şimdi Bitcoin’de düşüş eğilimi gösteriyor. Ancak analiste göre, göstergenin fiyat hareketinin gerisinde kaldığı göz önüne alındığında, düşüş eğilimi zaten gerçekleşmiş olabilir.

Oldukça başarılı bir kripto analisti olan Dave the Wave’ye göre Gaussian Channel, geçtiğimiz Haziran ayında Bitcoin‘deki “mini parabolden” kalan etki nedeniyle düşüş eğiliminde. Ralli neredeyse bir yıl önce gerçekleşti, ancak gecikme göstergesi şimdi aşağı doğru dönüyor. Gösterge kırmızıya dönerse, analiste göre Gaussian Channel’ın haftalık zaman dilimlerinde Bitcoin fiyat grafiklerinde kırmızıya döndüğü sadece dördüncü kez olacak.

Önceki ayı piyasalarında analiste göre, gösterge yeşile dönmeden ve uzun bir boğa koşusuna çıkmadan önce sadece bir kez kırmızıya döndü. Dave the Wave’nin grafiği ayrıca 2020’nin geri kalanında BTC’nin konsolide olacağını ve 2021’de ise varlığın tüm zamanların en yüksek seviyesini 20.000 dolardan kırmaya çalışacağını gösteriyor.  Tony Spilotro’ya göre, gösterge tekrar düşerse ve birkaç ay daha konsolidasyon gerçekleşirse, bu yıl 10.000 doların üzerinde bir kırılma meydana gelmeyebilir. Ancak bu düşüşten sonra analist BTC’deki 1 milyon dolarlık tahminlerin gerçekleşme ihtimalinin yükseleceğini vurguluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!