usta trader bollinger bitcoin hakkinda en ilginc buldugu seyi acikladi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Veteran trader John Bollinger, kripto para biriminin Janet Yellen’ın “siren çağrısına” olan direncine özellikle dikkat çekerek Bitcoin (BTC) performansına ilişkin en son görüşünü paylaştı:

“Şu anda Bitcoin ile ilgili en ilginç şey, Yellen’ın siren çağrısına direnme yeteneği.”

Bollinger tweet’iyle geçen hafta Amerika’nın ilk kadın Hazine sekreteri yapılan kripto karşıtı yorumlara atıfta bulundu. Yellen, ABD Senatosu’nda gerçekleşen 19 Ocak tarihli onay görüşmesinde terör finansmanı söz konusu olduğunda kripto para birimlerinin “özel bir endişe” sebebi olduğunu belirtmişti. Bitcoin, 19 Ocak’tan sonraki birkaç gün içinde yüzde 20’nin üzerinde değer kaybetti.

Ancak daha sonra eski Federal Rezerv başkanı, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların ABD finansal sistemlerine sunabileceği faydalar hakkında da konuştu.

Bitcoin ve diğer dijital ve kripto para birimleri dünya çapında çeşitli finansal işlemler sağlıyor. Birçok teknolojik gelişme gibi bu da tüm dünyaya potansiyel faydalar sağlıyor.

Yellen’ın kripto para dünyası hakkında sarf ettiği olumlu sözleri, ana akım medyada çok az ilgi gördü. Ancak aynı zamanda yürürlüğe giren bir düzenleyici baskıya ilişkin korkuların da yatıştırılmasına yardım oldu.

25 Ocak’ta Senato, 84’e 15 gibi ezici bir çoğunlukla Yellen’ın tarihi adaylığını onayladı.

Ayrıca, geçtiğimiz gün bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz üzere Yellen’ın gelmesiyle beraber dondurulan tartışmalı kripto yasası yeniden gündeme geldi. Hazine, önerilen bu yasa ile birlikte kripto para borsalarından bireysel cüzdanlar ile yapılan işlemlere yönelik bilgi toplamasını ve bakanlık ile paylaşmasını istiyor.

Bitcoin, son birkaç gündür aşırı derecede dalgalıydı. Dün, kripto para birimi neredeyse 35.000 dolara yükseldi, ancak ralli hızla gücünü kaybetti. Bitcoin ertesi gün 30.800 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında öncü kripto para birimi, hafif bir toparlanmayla birlikte 31.400 dolar civarından işlem görüyor. U.today’de yer alan habere göre, günlük grafikte alt Bollinger bandının üzerinde işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!